EmailLinkedIn

Menu

104B Uitgebreide opleiding erkende maatregelen energiebesparing

Energiebesparingsverplichting in artikel 2.15 van het Activiteitenbesluit

Wilt u meer leren over het herkennen van energiebesparende maatregelen op het gebied van energiebesparing en weer helemaal up to date zijn? Volg dan deze cursus!

Doelgroep

Bent u werkzaam als toezichthouder of handhaver milieu en/of energie bij een omgevingsdienst? Dan is deze cursus geschikt voor u. 

Instroomeisen

  • MBO denkniveau. Aantoonbaar door vooropleiding en/of functie.
  • Technische kennis en affiniteit is een pré

Programma

Dag 1

Basis van Energie.
In dit onderdeel komen onderwerpen aan de orde zoals: wat is energie, eenheden en formules, brandstoffen en energiebronnen, productie, transport, opslag, energiebesparing en hernieuwbare energie, beleid en energiemarkt.

Wetgeving, beleid en handhaving.
Dit is een belangrijke voorwaarde voor energiebesparing bij bedrijven. De in’s en out’s van de nationale en Europese Wetgeving komen aan de orde.

Meten is Weten.
Om energiebesparing en verduurzaming te realiseren is het bepalen van de uitgangssituatie en de vorderingen van essentieel belang, het gaat immers om de gerealiseerde besparing of verduurzaming.

Dag 2

Utiliteit gerelateerde branches
De branches met in hoofdzaak utiliteit gerelateerde activiteiten uit de eerste en tweede lichting erkende maatregelenlijsten komen hierbij aan de orde. Het gaat om kantoren, gezondheids- en welzijnszorginstellingen, onderwijsinstellingen, hotels en restaurants en sport en recreatie. Hierbij komen zowel de theorie, praktijk als cases aan bod.

Dag 3

Industrieel gerelateerde branches
De branches met in hoofdzaak industrieel en semi-industrieel gerelateerde activiteiten uit de eerste en tweede lichting erkende maatregelenlijsten komen hierbij aan de orde. Het gaat metaalelektro en mkb-metaal, autoschadeherstelbedrijven, rubber- en kunststofindustrie, commerciële datacentra, mobiliteitsbranche, agrarische sector, levensmiddelenindustrie. Hierbij komen zowel de theorie, praktijk als cases aan bod.

Resultaat

Na afronding van deze cursus herkent u de energie besparende maatregelen op het gebied van energiebesparing in het kader van de erkende maatregelen voor utiliteit en de gebouwde omgeving.

Opleidingsduur en studiebelasting

De cursus duurt 6 dagdelen. De studiebelasting bevat enkel de contacturen van de cursus.

Wabo

Kwaliteitscriteria 2.1, Deel B, Generieke deskundigheden algemeen.

Toetsing en lesmateriaal

De cursus wordt afgesloten met een toets. Cursisten ontvangen een certificaat en eventueel lesmateriaal wordt door de OFGV tijdig aan u verstrekt.

Kosten

Voor de prijs van deze cursus verwijzen wij u naar tarieven.

Data

Deze driedaagse cursus vindt plaats op:

Data maken we nog bekend.

Aanmelden cursus

Klik in onderstaande tabel op de datum van uw keuze en vul daarna het inschrijfformulier in om u aan te melden voor deze cursus.